Welkom bij

Wereldwinkel Boxtel

Welkom bij Wereldwinkel Boxtel

In 1999 is Wereldwinkel Boxtel heropgericht en vervolgens naar de huidige A -lokatie gegaan.

Door uitgifte van aandelen kon de winkel van start gaan zonder subsidie van de gemeente. Vóór de heroprichting is de wereldwinkel op diverse locaties gevestigd geweest.
In eerste instantie is de winkel helemaal op eigen kracht door vrijwilligers en bestuur ingericht.

Na enige Jaren is de winkel getransformeerd naar een door Fair Trade aangedragen winkelformule onder professionele begeleiding. De officiële opening is toen verricht door mevrouw Herfkens en burgemeester van Homelen.
Wereldwinkel Boxtel was de eerste winkel in Nederland die op deze manier werd getransformeerd.

In 2009 heeft de Wereldwinkel onder leiding van het Fair Support project een stevige opknapbeurt gehad en werd er tegelijkertijd overgegaan op een nieuw kassasysteem, voorraadbeheer en een ander inkoopbeleid met een nieuwe manier van presentatie.

In vier dagen werd de winkel compleet leeggehaald, geverfd, schoongemaakt en daarna weer ingericht m.m.v. met name de eigen vrijwilligers en hulp op vrijwillige basis van professionals zoals een aantal schilders en een elektricien.
De wereldwinkel werd na de opfris/opknapbeurt op feestelijk geopend door ex-plaatsgenote Yvon Jaspers.

Inmiddels zijn we weer wat jaren en vele activiteiten verder. We blijven deelnemen aan activiteiten die in het Boxtelse centrum georganiseerd worden en nemen jaarlijks deel aan verschillende markten. De diners die we toe nu toe georganiseerd hebben waren een groot succes. We kijken daar nog met veel genoegen op terug.

De Wereldwinkel heeft een vrijwilligersbestand van meer dan vijftig enthousiaste personen en  wij mogen ons blijven verheugen op de aandacht, belangstelling en betrokkenheid vanuit de Boxtelse gemeenschap.

Wij begroeten u graag in onze winkel in de Rechterstraat 32 waar u altijd vriendelijk en gastvrij ontvangen en geholpen wordt.

Op de contactpagina kunt u zien wanneer wij u van dienst kunnen zijn. Daar zijn in voorkomend geval ook de afwijkende openingstijden vermeld.

 

 

website stats